Гризини от червена леща

АвторFunctional BodiesКатегория
Продукти:
 100 гр червена белена леща
 4 с.л. вода
 1 ч.л. кокосово масло
 сол, кимион, червен пипер на вкус
 2 ч.л. семена или ядки (ленено семе, тиквено, слънчогледово, сусамено и чия)
Как да приготвим:
1

*Задължително трябва да използвате белена червена леща, иначе няма да се получи рецептата.

2

В блендер се поставя червената леща и се прави на брашно.

3

В дълбока купа се смесват полученото брашно, сухите подправки и солта. Добавят се кокосовото масло и водата.

4

Забърква се лепкаво тесто и към него се прибавят семената.

5

Тестото се изсипва върху лист хартия за печене, отгоре се покрива с друг лист, и с помощта на точилка се разточва тънко тесто. Горният лист се отлепя и тестото се нарязва на дълги ивици като солети.

6

Гризините се пекат на 180 градуса (в предварително загрята фурна с функция вентилатор) за 15-20 минути.

Съставки

Продукти:
 100 гр червена белена леща
 4 с.л. вода
 1 ч.л. кокосово масло
 сол, кимион, червен пипер на вкус
 2 ч.л. семена или ядки (ленено семе, тиквено, слънчогледово, сусамено и чия)

Инструкции

Как да приготвим:
1

*Задължително трябва да използвате белена червена леща, иначе няма да се получи рецептата.

2

В блендер се поставя червената леща и се прави на брашно.

3

В дълбока купа се смесват полученото брашно, сухите подправки и солта. Добавят се кокосовото масло и водата.

4

Забърква се лепкаво тесто и към него се прибавят семената.

5

Тестото се изсипва върху лист хартия за печене, отгоре се покрива с друг лист, и с помощта на точилка се разточва тънко тесто. Горният лист се отлепя и тестото се нарязва на дълги ивици като солети.

6

Гризините се пекат на 180 градуса (в предварително загрята фурна с функция вентилатор) за 15-20 минути.

Гризини от червена леща
Може би ще харесате
0
Вашата количка е празна!

Все още не те добавили нищо.

Към магазина

Този сайт използва "бисквитки", за да подобри предлаганите услуги.