*Задължително трябва да използвате белена червена леща, иначе няма да се получи рецептата.
В блендер се поставя червената леща и се прави на брашно.
В дълбока купа се смесват полученото брашно, сухите подправки и солта. Добавят се кокосовото масло и водата.
Забърква се лепкаво тесто и към него се прибавят семената.
Тестото се изсипва върху лист хартия за печене, отгоре се покрива с друг лист, и с помощта на точилка се разточва тънко тесто. Горният лист се отлепя и тестото се нарязва на дълги ивици като солети.
Гризините се пекат на 180 градуса (в предварително загрята фурна с функция вентилатор) за 15-20 минути.
Съставки
Инструкции
*Задължително трябва да използвате белена червена леща, иначе няма да се получи рецептата.
В блендер се поставя червената леща и се прави на брашно.
В дълбока купа се смесват полученото брашно, сухите подправки и солта. Добавят се кокосовото масло и водата.
Забърква се лепкаво тесто и към него се прибавят семената.
Тестото се изсипва върху лист хартия за печене, отгоре се покрива с друг лист, и с помощта на точилка се разточва тънко тесто. Горният лист се отлепя и тестото се нарязва на дълги ивици като солети.
Гризините се пекат на 180 градуса (в предварително загрята фурна с функция вентилатор) за 15-20 минути.