В голяма купа поставяме измития спанак на дъното. Надграждаме с нарязани на тънки резени ягоди.
Разполовяваме авокадото, отстраняваме костилката и с помощта на лъжица обелваме месестата част. Нарязваме авокадото на кубчета.
Прибавяме нарязания на полумесеци лук, ядките и натрошеното сирене.
В малко бурканче приготвяме дресинга, като изсипваме зехтина, горчицата, меда, солта и пипера и разклащаме добре.
Поливаме салатата с дресинга и разбъркваме деликатно.
По желание добавяме сварената киноа и грилованото пиле или сьомга.
Съставки
Инструкции
В голяма купа поставяме измития спанак на дъното. Надграждаме с нарязани на тънки резени ягоди.
Разполовяваме авокадото, отстраняваме костилката и с помощта на лъжица обелваме месестата част. Нарязваме авокадото на кубчета.
Прибавяме нарязания на полумесеци лук, ядките и натрошеното сирене.
В малко бурканче приготвяме дресинга, като изсипваме зехтина, горчицата, меда, солта и пипера и разклащаме добре.
Поливаме салатата с дресинга и разбъркваме деликатно.
По желание добавяме сварената киноа и грилованото пиле или сьомга.