В голям нагорещен тиган поставяме на едро нарязаните орехи. Запичаме ги до златисто и ги оставяме да се охладят.
Междувременно приготвяме дресинга за овкусяване, като в малка купа разбъркваме енергично зехтина, балсамовия оцет, солта и пипера.
В голяма салатена купа поставяме измития спанак, нарязаните на тънки резени краставица и ягоди, добавяме салатения лук, нарязан на полумесеци, и накрая натрошеното сирене и запечените орехи.
Поливаме салатата с дресинга и деликатно разбъркваме.
Съставки
Инструкции
В голям нагорещен тиган поставяме на едро нарязаните орехи. Запичаме ги до златисто и ги оставяме да се охладят.
Междувременно приготвяме дресинга за овкусяване, като в малка купа разбъркваме енергично зехтина, балсамовия оцет, солта и пипера.
В голяма салатена купа поставяме измития спанак, нарязаните на тънки резени краставица и ягоди, добавяме салатения лук, нарязан на полумесеци, и накрая натрошеното сирене и запечените орехи.
Поливаме салатата с дресинга и деликатно разбъркваме.