

Измийте и отцедете нахута.
Премахнете дръжките на магданоза, нарежете лука и чушката на едро.
Поставете всичко в блендер като най-отдолу са магданоза, чесъна, лука, чушката, нахута и подправките и накрая содата.
Блендирайте до получаването на гъста смес.
Преместете в купа и добавете 3-те с.л. брашно от нахут.
Размесете добре тестото и оформете фалафели.
Печете във фурна на 180 градуса за 25 мин.
Може да пържите в кокосово масло или да сотирате фалафелите с малко мазнина на тиган, като ги обръщате до получаване на златиста коричка.
Направете сос с кисело мляко и 1 скилидка чесън, ситно нарязана или заместете млякото с кокосово кисело мляко.
Съставки
Инструкции
Измийте и отцедете нахута.
Премахнете дръжките на магданоза, нарежете лука и чушката на едро.
Поставете всичко в блендер като най-отдолу са магданоза, чесъна, лука, чушката, нахута и подправките и накрая содата.
Блендирайте до получаването на гъста смес.
Преместете в купа и добавете 3-те с.л. брашно от нахут.
Размесете добре тестото и оформете фалафели.
Печете във фурна на 180 градуса за 25 мин.
Може да пържите в кокосово масло или да сотирате фалафелите с малко мазнина на тиган, като ги обръщате до получаване на златиста коричка.
Направете сос с кисело мляко и 1 скилидка чесън, ситно нарязана или заместете млякото с кокосово кисело мляко.