Ястието е подходящо за трапезата на Бъдни вечер.
В тиган загрейте малко олио от авокадо и задушете нарязаните лук и чесън за 2 минутки.
Добавете спанака за още 2 мин.
В блендер разбийте добре накиснатите за два, три часа ядки кашу заедно с лимоновия сок и кората, солта, пипера и маята.
Долейте вода, за да получите по-кремообразна и гладка смес.
Прибавете задушените зеленчуци и блендирайте отново.
Сервирайте с нарязани на пръчици морков, чушка и целина.
Съставки
Инструкции
В тиган загрейте малко олио от авокадо и задушете нарязаните лук и чесън за 2 минутки.
Добавете спанака за още 2 мин.
В блендер разбийте добре накиснатите за два, три часа ядки кашу заедно с лимоновия сок и кората, солта, пипера и маята.
Долейте вода, за да получите по-кремообразна и гладка смес.
Прибавете задушените зеленчуци и блендирайте отново.
Сервирайте с нарязани на пръчици морков, чушка и целина.