Добре дошли във Functional Bodies!

Top

Кето Торта

АвторFunctional BodiesКатегория
За блата:
 120 гр масло
 180,00 гр еритритол
 4 яйца
 130,00 гр кокосово брашно
 3 гр бакпулвер или сода бикарбонат
 ½ ч.л. екстракт от бурбонска ванилия
 60 мл вода (10 мл кафе и 50 мл вода)
За плодовото пюре:
 150 гр ягоди или малини и боровинки
 15 гр еритритол, ако обичате сладко може и повече
 120 мл вода
 ½ ч.л. сок от лимон
За крема:
 250 гр маскарпоне
 250 гр крема сирене
 60 гр еритритол
 ½ ч.л. екстракт от бурбонска ванилия
За украса:
 ягоди или малини и боровинки за украса
Как да приготвим:
1

Разделяме жълтъците от белтъците.
Разбиваме белтъците на сняг, на висока скорост, за да придадем повече пухкавост.
Добавяме щипка сол, за да се фиксират по-добре.

2

Смесваме добре маслото с еритритола и след това разбиваме с миксера до хомогенна смес.

3

Смесваме брашното с ½ ч.л. сода и малко ванилия.
Добавяме към останалата част и отново разбиваме. (Тестото става жилаво)
Добавяме жълтъците и продължаваме да миксираме, постепенно наливаме 50 мл вода смесени с 10 мл кафе или само 60 мл вода.
Накрая прибавяме сместа към белтъците и разбъркваме добре с шпатула.

4

Загряваме предварително фурната на 180 градуса с вентилатор.
Разстиламе тънко и равномерно с длани между два листа хартия за печене.
Махаме горния лист и печем около 20, 25 мин.
След като се опече се изчаква да изстине.

5

През това време слагаме на котлона 150 гр малини и боровинки да се сварят в 100 мл вода, с няколко капки лимон и 1 ч.л. еритритол.
Когато омекнат добре, ги отдръпваме от котлона.
Блендираме вече охладената плодова смес, за да стане на пюре.

6

Разбиваме крема сиренето с 5, 6 супени лъжици еритритол и 1 ч.л. ванилия.
Добавяме и маскарпонето.

7

Отлепяме внимателно с нож или шпатула готовия блат от хартията.
Нарязваме на формички с чаша, в която ще подредим така наречената торта.

8

Редим последователно в чашата: 4,5 с.л. от плодовия сос, след това блат, на третия ред слагаме крем и ги редуваме: сироп; блат; крем.
Отгоре са целите плодове за украса и по желание поръсваме с какао.

Видео към рецептата:
9

https://www.facebook.com/functionalbodiesbg/videos/449486626651585

Съставки

За блата:
 120 гр масло
 180,00 гр еритритол
 4 яйца
 130,00 гр кокосово брашно
 3 гр бакпулвер или сода бикарбонат
 ½ ч.л. екстракт от бурбонска ванилия
 60 мл вода (10 мл кафе и 50 мл вода)
За плодовото пюре:
 150 гр ягоди или малини и боровинки
 15 гр еритритол, ако обичате сладко може и повече
 120 мл вода
 ½ ч.л. сок от лимон
За крема:
 250 гр маскарпоне
 250 гр крема сирене
 60 гр еритритол
 ½ ч.л. екстракт от бурбонска ванилия
За украса:
 ягоди или малини и боровинки за украса

Инструкции

Как да приготвим:
1

Разделяме жълтъците от белтъците.
Разбиваме белтъците на сняг, на висока скорост, за да придадем повече пухкавост.
Добавяме щипка сол, за да се фиксират по-добре.

2

Смесваме добре маслото с еритритола и след това разбиваме с миксера до хомогенна смес.

3

Смесваме брашното с ½ ч.л. сода и малко ванилия.
Добавяме към останалата част и отново разбиваме. (Тестото става жилаво)
Добавяме жълтъците и продължаваме да миксираме, постепенно наливаме 50 мл вода смесени с 10 мл кафе или само 60 мл вода.
Накрая прибавяме сместа към белтъците и разбъркваме добре с шпатула.

4

Загряваме предварително фурната на 180 градуса с вентилатор.
Разстиламе тънко и равномерно с длани между два листа хартия за печене.
Махаме горния лист и печем около 20, 25 мин.
След като се опече се изчаква да изстине.

5

През това време слагаме на котлона 150 гр малини и боровинки да се сварят в 100 мл вода, с няколко капки лимон и 1 ч.л. еритритол.
Когато омекнат добре, ги отдръпваме от котлона.
Блендираме вече охладената плодова смес, за да стане на пюре.

6

Разбиваме крема сиренето с 5, 6 супени лъжици еритритол и 1 ч.л. ванилия.
Добавяме и маскарпонето.

7

Отлепяме внимателно с нож или шпатула готовия блат от хартията.
Нарязваме на формички с чаша, в която ще подредим така наречената торта.

8

Редим последователно в чашата: 4,5 с.л. от плодовия сос, след това блат, на третия ред слагаме крем и ги редуваме: сироп; блат; крем.
Отгоре са целите плодове за украса и по желание поръсваме с какао.

Видео към рецептата:
9

https://www.facebook.com/functionalbodiesbg/videos/449486626651585

Кето Торта
Може би ще харесате

Този сайт използва "бисквитки", за да подобри предлаганите услуги.