Разделяме жълтъците от белтъците.
Разбиваме белтъците на сняг, на висока скорост, за да придадем повече пухкавост.
Добавяме щипка сол, за да се фиксират по-добре.
Смесваме добре маслото с еритритола и след това разбиваме с миксера до хомогенна смес.
Смесваме брашното с ½ ч.л. сода и малко ванилия.
Добавяме към останалата част и отново разбиваме. (Тестото става жилаво)
Добавяме жълтъците и продължаваме да миксираме, постепенно наливаме 50 мл вода смесени с 10 мл кафе или само 60 мл вода.
Накрая прибавяме сместа към белтъците и разбъркваме добре с шпатула.
Загряваме предварително фурната на 180 градуса с вентилатор.
Разстиламе тънко и равномерно с длани между два листа хартия за печене.
Махаме горния лист и печем около 20, 25 мин.
След като се опече се изчаква да изстине.
През това време слагаме на котлона 150 гр малини и боровинки да се сварят в 100 мл вода, с няколко капки лимон и 1 ч.л. еритритол.
Когато омекнат добре, ги отдръпваме от котлона.
Блендираме вече охладената плодова смес, за да стане на пюре.
Разбиваме крема сиренето с 5, 6 супени лъжици еритритол и 1 ч.л. ванилия.
Добавяме и маскарпонето.
Отлепяме внимателно с нож или шпатула готовия блат от хартията.
Нарязваме на формички с чаша, в която ще подредим така наречената торта.
Редим последователно в чашата: 4,5 с.л. от плодовия сос, след това блат, на третия ред слагаме крем и ги редуваме: сироп; блат; крем.
Отгоре са целите плодове за украса и по желание поръсваме с какао.
https://www.facebook.com/functionalbodiesbg/videos/449486626651585
Съставки
Инструкции
Разделяме жълтъците от белтъците.
Разбиваме белтъците на сняг, на висока скорост, за да придадем повече пухкавост.
Добавяме щипка сол, за да се фиксират по-добре.
Смесваме добре маслото с еритритола и след това разбиваме с миксера до хомогенна смес.
Смесваме брашното с ½ ч.л. сода и малко ванилия.
Добавяме към останалата част и отново разбиваме. (Тестото става жилаво)
Добавяме жълтъците и продължаваме да миксираме, постепенно наливаме 50 мл вода смесени с 10 мл кафе или само 60 мл вода.
Накрая прибавяме сместа към белтъците и разбъркваме добре с шпатула.
Загряваме предварително фурната на 180 градуса с вентилатор.
Разстиламе тънко и равномерно с длани между два листа хартия за печене.
Махаме горния лист и печем около 20, 25 мин.
След като се опече се изчаква да изстине.
През това време слагаме на котлона 150 гр малини и боровинки да се сварят в 100 мл вода, с няколко капки лимон и 1 ч.л. еритритол.
Когато омекнат добре, ги отдръпваме от котлона.
Блендираме вече охладената плодова смес, за да стане на пюре.
Разбиваме крема сиренето с 5, 6 супени лъжици еритритол и 1 ч.л. ванилия.
Добавяме и маскарпонето.
Отлепяме внимателно с нож или шпатула готовия блат от хартията.
Нарязваме на формички с чаша, в която ще подредим така наречената торта.
Редим последователно в чашата: 4,5 с.л. от плодовия сос, след това блат, на третия ред слагаме крем и ги редуваме: сироп; блат; крем.
Отгоре са целите плодове за украса и по желание поръсваме с какао.
https://www.facebook.com/functionalbodiesbg/videos/449486626651585