Високопротеинов хляб, богат на фибри

АвторFunctional BodiesКатегория
Необходими продукти:
 40 мл Топла вода
 40 гр Хуск
 сода за хляб на върха на ч.л.
 сол на вкус
 1 ч.л. ябълков оцет
 4 яйца
Начин на приготвяне:
1

Фурната се загрява на 200 градуса.

2

Яйцата се разбиват и към тях се прибавят хускът, солта и содата (преди това содата е смесена с ябълковия оцет, за да се „изгаси“); накрая се добавя и топлата вода.

3

Сместа се разбърква добре и се оставя да отпочине за 10 мин. Така тя ще се сгъсти.
От лепкавото тесто се оформят 5 малки хлебчета, с помощта на мокри ръце.
Подреждат се в тава за печене, подложена с хартия. (По желание могат да се декорират със семена или ядки.)

4

Пекат се на 200 градуса за 12-15 минути. После се допичат на 150 градуса за още 15 минути.

5

Насладете се и наздраве!

Любопитно:
6

Люспите от семената на бял живовляк представляват естествен източник на растителни неусвояеми фибри, които имат свойството да регулират функциите на стомаха и да стимулират чревната перисталтика.
Хускът действа слабително при запек – приети в стомаха, люспите абсорбират вода, вследствие на това набъбват (увеличават значително своя обем), стимулират перисталтиката, впоследствие и дефекацията.
Люспите от семена на бял живовляк могат да повлияят положително върху холестерола, като спомагат за елиминирането му от организма. Също така подобряват контрола върху кръвната захар.

Съставки

Необходими продукти:
 40 мл Топла вода
 40 гр Хуск
 сода за хляб на върха на ч.л.
 сол на вкус
 1 ч.л. ябълков оцет
 4 яйца

Инструкции

Начин на приготвяне:
1

Фурната се загрява на 200 градуса.

2

Яйцата се разбиват и към тях се прибавят хускът, солта и содата (преди това содата е смесена с ябълковия оцет, за да се „изгаси“); накрая се добавя и топлата вода.

3

Сместа се разбърква добре и се оставя да отпочине за 10 мин. Така тя ще се сгъсти.
От лепкавото тесто се оформят 5 малки хлебчета, с помощта на мокри ръце.
Подреждат се в тава за печене, подложена с хартия. (По желание могат да се декорират със семена или ядки.)

4

Пекат се на 200 градуса за 12-15 минути. После се допичат на 150 градуса за още 15 минути.

5

Насладете се и наздраве!

Любопитно:
6

Люспите от семената на бял живовляк представляват естествен източник на растителни неусвояеми фибри, които имат свойството да регулират функциите на стомаха и да стимулират чревната перисталтика.
Хускът действа слабително при запек – приети в стомаха, люспите абсорбират вода, вследствие на това набъбват (увеличават значително своя обем), стимулират перисталтиката, впоследствие и дефекацията.
Люспите от семена на бял живовляк могат да повлияят положително върху холестерола, като спомагат за елиминирането му от организма. Също така подобряват контрола върху кръвната захар.

Високопротеинов хляб, богат на фибри
Може би ще харесате
0
Вашата количка е празна!

Все още не те добавили нищо.

Към магазина

Този сайт използва "бисквитки", за да подобри предлаганите услуги.