

Накиснете бадемите за 12, 16 или 18 часа, колкото по-дълго ги киснете, толкова по-добре.
След накисване ядките удвояват обема си и би трябвало да получите 1 пълна чаша бадеми след накисването.
Изхвърлете водата, в която сте киснали бадемите и ги измийте много добре под течаща вода.
Сложете бадемите в блендер заедно с 2 чаши вода, ако желаете млякото да е по-рядко, сложете 3 чаши вода. Блендирайте около 2 минути, или докато получите хомогенна бяла течност.
След това прецедете течността с помощта на тензух или торбичка за прецеждане на ядково мляко. Можете да овкусите готовото мляко с мед, агаве, кленов сиров, ванилия и канела.
Съхранявайте ядковото мляко в стъклен съд и в хладилник от 2 до 3 дни.
Съвет: пулпата, която остава от ядковото мляко, можете да разпределите в тава и да изсушите във фурната на 50 градуса. Използвайте като брашно в десерти.
Съставки
Инструкции
Накиснете бадемите за 12, 16 или 18 часа, колкото по-дълго ги киснете, толкова по-добре.
След накисване ядките удвояват обема си и би трябвало да получите 1 пълна чаша бадеми след накисването.
Изхвърлете водата, в която сте киснали бадемите и ги измийте много добре под течаща вода.
Сложете бадемите в блендер заедно с 2 чаши вода, ако желаете млякото да е по-рядко, сложете 3 чаши вода. Блендирайте около 2 минути, или докато получите хомогенна бяла течност.
След това прецедете течността с помощта на тензух или торбичка за прецеждане на ядково мляко. Можете да овкусите готовото мляко с мед, агаве, кленов сиров, ванилия и канела.
Съхранявайте ядковото мляко в стъклен съд и в хладилник от 2 до 3 дни.
Съвет: пулпата, която остава от ядковото мляко, можете да разпределите в тава и да изсушите във фурната на 50 градуса. Използвайте като брашно в десерти.