Бадемово мляко

АвторFunctional BodiesКатегория
Съставки:
 ½ чч сурови Бадеми
 Вода
Начин на приготвяне:
1

Накиснете бадемите за 12, 16 или 18 часа, колкото по-дълго ги киснете, толкова по-добре.

2

След накисване ядките удвояват обема си и би трябвало да получите 1 пълна чаша бадеми след накисването.

3

Изхвърлете водата, в която сте киснали бадемите и ги измийте много добре под течаща вода.

4

Сложете бадемите в блендер заедно с 2 чаши вода, ако желаете млякото да е по-рядко, сложете 3 чаши вода. Блендирайте около 2 минути, или докато получите хомогенна бяла течност.

5

След това прецедете течността с помощта на тензух или торбичка за прецеждане на ядково мляко. Можете да овкусите готовото мляко с мед, агаве, кленов сиров, ванилия и канела.

6

Съхранявайте ядковото мляко в стъклен съд и в хладилник от 2 до 3 дни.

7

Съвет: пулпата, която остава от ядковото мляко, можете да разпределите в тава и да изсушите във фурната на 50 градуса. Използвайте като брашно в десерти.

Съставки

Съставки:
 ½ чч сурови Бадеми
 Вода

Инструкции

Начин на приготвяне:
1

Накиснете бадемите за 12, 16 или 18 часа, колкото по-дълго ги киснете, толкова по-добре.

2

След накисване ядките удвояват обема си и би трябвало да получите 1 пълна чаша бадеми след накисването.

3

Изхвърлете водата, в която сте киснали бадемите и ги измийте много добре под течаща вода.

4

Сложете бадемите в блендер заедно с 2 чаши вода, ако желаете млякото да е по-рядко, сложете 3 чаши вода. Блендирайте около 2 минути, или докато получите хомогенна бяла течност.

5

След това прецедете течността с помощта на тензух или торбичка за прецеждане на ядково мляко. Можете да овкусите готовото мляко с мед, агаве, кленов сиров, ванилия и канела.

6

Съхранявайте ядковото мляко в стъклен съд и в хладилник от 2 до 3 дни.

7

Съвет: пулпата, която остава от ядковото мляко, можете да разпределите в тава и да изсушите във фурната на 50 градуса. Използвайте като брашно в десерти.

Notes

Бадемово мляко
Може би ще харесате
0
Your Cart is Empty!

Все още не те добавили нищо.

Към магазина

Този сайт използва "бисквитки", за да подобри предлаганите услуги.