Блог

Functional Bodies > Без категория  > Как да открием пътя към себе си? (част 1)

Как да открием пътя към себе си? (част 1)

Защо да сме „функционални“?

Когато става дума за функционалност и баланс на тялото, при всички положения не говорим единствено за физическа подготовка. Целостта на този процес се корени в поддържане на оптимални енергийни нива, качествен хранителен план, постоянна физическа активност и успешно възстановяване, чрез сън и позитивни емоции. Да бъдем функционални е: да усещаме тялото си, да чуваме какво ни казва, да му помагаме да бъде здраво и да не изпитва затруднения в ежедневието. Необходимостта както от силови, така и от упражнения за баланс, гъвкавост и мобилност за успешното развитие на физиката на човека, е перфектната добавка към интересна, вкусна и качествена храна, приготвена от нашите ръце, даващи тласък да се чувстваме здрави.

Нашата мисия е да намерим пътя, по който всеки един от нас да открие своя здравословен начин на живот.

Как да слушаш тялото си?

Може би го чуваме за първи път, а може би вече познаваме това усещане. Тялото има свой език, чрез който напомня за себе си и изисква от нас да се вслушваме в гласа му. За съжаление в съвремието все по-рядко остава време за това и все по-често в бързината избираме да не последваме себе си. Колкото повече неглижираме какво се случва С и В тялото ни, толкова повече се отдалечаваме от същността си. Често признаците за непоносимост към храна, дейност или емоционален дискомфорт се отразяват именно физически, но сме неспособни да ги различим и вникнем в тях. Би могло да се заключи, че човекът като сложна система от процеси, не разбира, че липсата на физическа дейност, емоционална стабилност, почивка и качествено суплементиране, чрез храна и вода, води до изтощение на целия организъм и съответното телесно „страдание“. Когато балансът е налице, човек открива най-големия си потенциал.

Защо да инвестирате в себе си?

Когато говорим за инвестиция, разбира се, на първо място посочваме здравето. Не е необходимо да превърнем стремежа си в мания. Това, към което всеки път следва да насочваме хората около нас и самите себе си, е движение и качествена храна – основата на спокойния начин на живот. Спокоен, защото подсигуряваме физическото си Аз, което ни помага да живеем тук и сега. Неизменно с това, важна инвестиция е и нашето душевно състояние. Физическите упражнения рядко водят до реални физически инфламации (възпаления на тъканите). Често те произтичат от емоционални неразположения. Понякога е необходимо просто да дишате дълбоко и да се откъснете от ежедневието си за 15 минути… и това ще бъде Вашата тренировка.

Процесът е труден, изискванията – понякога повече, а времето – малко. Трябва да бъдем отдадени, отдадени на себе си! Поставете целите и мечтите си на първо място. Помислете за какво сте благодарни и не забравяйте, че сте едно цяло. Когато затворим целия този цикъл, промяната вече ще е започнала и ще се радваме на успехите си.

Инвестицията ни днес е инвестиция в нашето бъдеще и в това на близките ни хора. Трябва само истински да го поискаме.


Автор: Петър Герзилов

Сподели
0
Вашата количка е празна!

Все още не те добавили нищо.

Към магазина

Този сайт използва "бисквитки", за да подобри предлаганите услуги.