Блог

Functional Bodies > Статии  > Как да направите своите 10 000 стъпки на ден по няколко различни начина

Как да направите своите 10 000 стъпки на ден по няколко различни начина

В по-голямата си част телефонът ви е до вас през целия ден, така че това е чудесен инструмент за проследяване на това колко стъпки на ден изминавате. Така че инсталирайте си някое приложение, ще откриете много безплатни в Google Play или Apple Store.

Въпреки че ходенето e подходящо и има своите предимства, истината е, че нашият модерен и забързан начин на живот не създава много условия за  изминаване на 10 000 крачки на ден.  Животът ни доста се промени. Привързани сме към домовете си повече и трябва да сме по-креативни от всякога, за да останем активни.

Ходенето като упражнение: Започнете, като поставите единия крак пред другия

Ключът е да изберете броя на стъпките, който ви се струва правилен, когато се запитате: Колко стъпки трябва да правя на ден? Стремете се към 10 000 стъпки, но ако това не е реалистично, задайте цел, която знаете, че можете да постигнете. Силата е в навика и след като изминат няколко седмици, за да достигнете постепенно дневния си брой крачки, инерцията ще ви поведе натам. Съсредоточете се върху малки, постепенни промени, а не върху крайни цели.

Нуждаете се от помощ, за да правите крачка след крачка? Започнете с едноседмично предизвикателство, като следвате тези седем съвета.

1. Как да правите 10 000 стъпки на ден: Проследявайте всичките си ежедневни стъпки

Вземете си Fitbit или смарт часовник, за да можете да разберете колко стъпки наистина правите всеки ден. Добре е да отчетете всяка една, дори отиването да изхвърлите боклука. Да, дори тези 50 крачки до банята и обратно. Така се събират изненадващо.

2. Социални ползи от упражненията за ходене: Предизвикайте добър приятел

Имате близък приятел наблизо? Поемете заедно седмичен ангажимент да превърнете движението в част от времето си, за да наваксвате. Помолете приятеля си да вземе и смарт часовник, за да можете да се синхронизирате и да се подкрепяте. Това превръща „упражняването“ във „Време, прекарано с приятел“

 

3. Оставете колата, когато отивате до супермаркета

Дори и да работите от вкъщи, намерете причина да се разхождате навън всеки ден. Оставете колата и се разходете до супермаркета, за да напазарувате за вечеря. Използвайте поръчките и задачите си като възможност да направите повече стъпки.

4. Вземете си куче

Не е нужно да сте мотивирани, за да правите крачки, когато имате прекрасно малко кученце. Като собственик на куче ще го постигнете лесно. Извеждайте кучето често – до тоалетна, за да изразходвате заедно енергия и да общувате с други кучета. Това ще направи, уж задължителното ходене да бъде приятна част от деня ви.

5. Запитайте се как да направите още няколко стъпки днес?

Наличието на този въпрос в съзнанието ви ще ви помогне да вземете по-съзнателни решения. Любимият ви ресторант или магазин на 10 минути пеша ли е? Не вземайте колата и не викайте такси, а вървете до там. И пропуснете всички асансьори, изкачвайте се по стълбите.

6. Направете една сутрешна кафе – разходка!

Любителите на кафето, това ще бъде лесно за вас. Ако пиенете на кафе, се е превърнало в част от сутрешната ви рутина, и имате местно кафене, разходете се  до там, преди да започнете работа. Ще ви хареса да се чувствате част от общността, да се поздравите с добро утро (и да гледате броя на стъпките си) след този сутрешен навик.

7. Нека чистият въздух бъде вашето следобедно лекарство

Докато кафето ви настройва за продуктивна сутрин, разходката на чист въздух е идеалното средство за отслабване в 15:00 часа. Когато се чувствате уморени, поразходете се още малко и направете няколко крачки. Това е добър начин да направите всички крачки наведнъж. Смесете малки скитания през целия ден с едночасова разходка, за да ускорите пулса си. Пуснете подкаст, слушайте музика или се вслушайте в звуците на природата. Преди да се усетите, това време скоро ще е превърне в нещо свещено – не нещо за правене, а по-скоро в нещо, което очаквате с трепет.

Можете да го постигнете. Стъпка по стъпка!

Сподели
0
Вашата количка е празна!

Все още не те добавили нищо.

Към магазина

Този сайт използва "бисквитки", за да подобри предлаганите услуги.