Блог

Functional Bodies > Статии  > Тренировъчни техники: Експлозивен Статично – Динамичен Метод

Тренировъчни техники: Експлозивен Статично – Динамичен Метод

Това е част от методите, които развиват експлозивната сила. Тя е силово качество, едно от най-важните, свързани с подготовката на спортисти и атлети. Помага да сме по-бързи, да скачаме по-високо и е тясно свързана с по-доброто представяне на терена.

Освен за атлетизъм, тази техника е полезна и за хора, търсещи покачване на мускулна маса, тъй като предоставя на тялото по-различен стимул от обикновено и същевременно тренира бързите влакна, които са основния фактор за хипертрофия.

  1. Как работи?

В концентричната част на движението направете 2-3 секундна пауза, обикновено в средата на движението, след това експлозивно завършете докрай концентричната част.

  • Ползи и Недостатъци:

Тази техника позволява да се развие по-висока скорост в концентричната част на движението, което води до по-голяма експлозивност. Има пряк принос към множество атлетични движения – например баскетболист, който няколко секунди изчаква в ниска позиция за отскочила топка и след това скача за борба.

Техниката е добра и за хипертрофия, защото увеличава времето под напрежение на мускулите – един от факторите за мускулен растеж.


Автор: Персиан Петров

Сподели
0
Вашата количка е празна!

Все още не те добавили нищо.

Към магазина

Този сайт използва "бисквитки", за да подобри предлаганите услуги.