

Нарежете наденицата на колелца и бекона на кубчета. В голяма тенджера запържете първо бекона, извадете го и после запържете в същата мазнина и наденицата.
Към тях прибавете наситно нарязаните зеленчуци - лук, целина и чесън. Добавете бекона и бульона, както и водата.
Оставете да покъкри за 20-30 минути на слаб огън, след което добавете картофите, предварително нарязани на кубчета, за около 10 минути, докато омекнат. Накрая трябва да добавите и кейла, който сте измили и почистили от стеблата. Нарежете го на едро и заедно с него прибавете сметаната, солта и пипера да покъкрат за още 3-5 минути.
Можете да сервирате с прясно настърган пармезан за декорация.
Съставки
Инструкции
Нарежете наденицата на колелца и бекона на кубчета. В голяма тенджера запържете първо бекона, извадете го и после запържете в същата мазнина и наденицата.
Към тях прибавете наситно нарязаните зеленчуци - лук, целина и чесън. Добавете бекона и бульона, както и водата.
Оставете да покъкри за 20-30 минути на слаб огън, след което добавете картофите, предварително нарязани на кубчета, за около 10 минути, докато омекнат. Накрая трябва да добавите и кейла, който сте измили и почистили от стеблата. Нарежете го на едро и заедно с него прибавете сметаната, солта и пипера да покъкрат за още 3-5 минути.
Можете да сервирате с прясно настърган пармезан за декорация.