Ризото със Скариди

АвторFunctional BodiesКатегория
Съставки:
 500 г Скариди
 1 глава Лук
 2 скилидки Чесън
 Масло
 1 чч Ориз по избор
 Бяло вино
 Черен Пипер
 Сол
 Сушена Мащерка
 Индийско орехче на прах
 150 г Пармезан
Начин на приготвяне:
1

Почистете скаридите като махнете главите и обелките им, запазете ги, защото от тях ще приготвим чуден бульон. За бульона сложете обелките и главите на скаридите в около литър и половина вода на слаб огън за около 40-45 минути без капак. Прецедете бульона от скариди като върху ситна цедка сложите един или два пласта домакинска хартия, така се прецежда най-бистрият бульон.

2

Махнете червата от обелените скариди, изплакнете ги обилно със студена вода и ги подсушете като ги поставите върху домакинска хартия.

3

Нарежете една глава лук и две скилидки чесън на много ситно и ги задушете на силен огън в 2 сл масло и малко от бульона, и захлюпете с капака. Към лука и чесъна добавяме ориза и един черпак от бульона, и намаляме огъня на котлона. След като бульона от ориза се изпари налейте половин чаена чаша бяло вино. След като се изпари виното наливайте от бульона. Добавете още 3 супени лъжици масло към ориза.

След като ориза е готов, добавете сол, черен пипер и 1 чл индийско орехче, разбъркайте, изключете котлона и добавете настъргания пармезан.

4

В отделен тиган на силен огън сложете лъжица и половина масло и 2-3 цели скилидки чесън, докато маслото се разтопи и след това ги махнете.
Скаридите запържете за много кратко, колкото да се запечатат, около 2 минути на страна, след което ги обръщате. Докато се пържат, налейте малко количество бяло вино. Поръсете ги с черен пипер, сол и сушена мащерка.

5

Смесете ориза и скаридите, разбъркайте добре и сервирайте.

Съставки

Съставки:
 500 г Скариди
 1 глава Лук
 2 скилидки Чесън
 Масло
 1 чч Ориз по избор
 Бяло вино
 Черен Пипер
 Сол
 Сушена Мащерка
 Индийско орехче на прах
 150 г Пармезан

Инструкции

Начин на приготвяне:
1

Почистете скаридите като махнете главите и обелките им, запазете ги, защото от тях ще приготвим чуден бульон. За бульона сложете обелките и главите на скаридите в около литър и половина вода на слаб огън за около 40-45 минути без капак. Прецедете бульона от скариди като върху ситна цедка сложите един или два пласта домакинска хартия, така се прецежда най-бистрият бульон.

2

Махнете червата от обелените скариди, изплакнете ги обилно със студена вода и ги подсушете като ги поставите върху домакинска хартия.

3

Нарежете една глава лук и две скилидки чесън на много ситно и ги задушете на силен огън в 2 сл масло и малко от бульона, и захлюпете с капака. Към лука и чесъна добавяме ориза и един черпак от бульона, и намаляме огъня на котлона. След като бульона от ориза се изпари налейте половин чаена чаша бяло вино. След като се изпари виното наливайте от бульона. Добавете още 3 супени лъжици масло към ориза.

След като ориза е готов, добавете сол, черен пипер и 1 чл индийско орехче, разбъркайте, изключете котлона и добавете настъргания пармезан.

4

В отделен тиган на силен огън сложете лъжица и половина масло и 2-3 цели скилидки чесън, докато маслото се разтопи и след това ги махнете.
Скаридите запържете за много кратко, колкото да се запечатат, около 2 минути на страна, след което ги обръщате. Докато се пържат, налейте малко количество бяло вино. Поръсете ги с черен пипер, сол и сушена мащерка.

5

Смесете ориза и скаридите, разбъркайте добре и сервирайте.

Notes

Ризото със Скариди
Може би ще харесате
0
Your Cart is Empty!

Все още не те добавили нищо.

Към магазина

Този сайт използва "бисквитки", за да подобри предлаганите услуги.