Просена Питка

АвторFunctional BodiesКатегория
Съставки:
 1 чаша Кефир или Кисело мляко
 ¼ чл Сода
 2 сл Гхи (или Кокосово масло/Краве масло)
 1 Яйце
 1 чаша брашно от Просо
 1 чл Сол
 Тиквени семена
 Слънчогледови семена
 Чубрица
Начин на приготвяне:
1

Сложете кефира или киселото мляко в купа, добавете към него содата за хляб и разбъркайте добре.

2

Към сместа прибавете и гхито, най-добре ще е да го разтопите предварително, за да е в течно състояние.

3

Добавете също и яйцето и разбъркайте сместа.

4

Към готовата смес добавете брашното от просо, солта, семената и чубрицата и разбъркайте сместа добре.

5

В намазнена тавичка изсипете сместа и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 25-30 минути или докато придобие златист цвят.

Съставки

Съставки:
 1 чаша Кефир или Кисело мляко
 ¼ чл Сода
 2 сл Гхи (или Кокосово масло/Краве масло)
 1 Яйце
 1 чаша брашно от Просо
 1 чл Сол
 Тиквени семена
 Слънчогледови семена
 Чубрица

Инструкции

Начин на приготвяне:
1

Сложете кефира или киселото мляко в купа, добавете към него содата за хляб и разбъркайте добре.

2

Към сместа прибавете и гхито, най-добре ще е да го разтопите предварително, за да е в течно състояние.

3

Добавете също и яйцето и разбъркайте сместа.

4

Към готовата смес добавете брашното от просо, солта, семената и чубрицата и разбъркайте сместа добре.

5

В намазнена тавичка изсипете сместа и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 25-30 минути или докато придобие златист цвят.

Notes

Просена Питка
Може би ще харесате
0
Your Cart is Empty!

Все още не те добавили нищо.

Към магазина

Този сайт използва "бисквитки", за да подобри предлаганите услуги.