Print Options:

Плосък хляб от червена леща

Съставки:
 1 чч Червена леща (белена)
 2 чч Вода
 1 чл Сол
 1 чл Кимион
 Черен пипер
Начин на приготвяне:
1

*Задължително трябва да използвате белена червена леща, иначе няма да ви се получи рецептата.

Накисвате 1 чаена чаша белена червена леща в 2 чаени чаши вода за минимум 3 часа, може и повече, но не по-малко от 3 часа.

2

Вече накиснатата леща слагате в блендер заедно с подправките, и блендирате докато получите хомогенна смес.

3

Печете в нагорещен тиган, намажете го с малко кокосово масло или друга мазнина, за да не залепват палачинките.

4

Готовите хлебчета можете да намажете с хумус, да сложите пресни зеленчуци и да завиете на руло.

Този сайт използва "бисквитки", за да подобри предлаганите услуги.