В подходящ съд на котлона сложете маслото, 3 цели скилидки чесън, розмарина и салвията. След като се разтопи маслото, извадете чесъна.
Разрежете всяка от пилешките гърди на две големи парчета и ги сложете да се запържат в горещото масло като ги обръщате и от двете страни. След това извадте пилешкото месо и подправките от съда.
Нарежете чушките, лука, чесъна и морковите на едро и ги сложете в същия съд да се задушат.
Нарежете пилето на едри парченца и го добавете към задушените зеленчуци. Добавете още мащерката, сол, черен пипер и оставете да къкри на слаб огън.
След това добавете чери доматите и маслините.
5 минути преди да изключите котлона, добавете консервираните домати.
Съставки
Инструкции
В подходящ съд на котлона сложете маслото, 3 цели скилидки чесън, розмарина и салвията. След като се разтопи маслото, извадете чесъна.
Разрежете всяка от пилешките гърди на две големи парчета и ги сложете да се запържат в горещото масло като ги обръщате и от двете страни. След това извадте пилешкото месо и подправките от съда.
Нарежете чушките, лука, чесъна и морковите на едро и ги сложете в същия съд да се задушат.
Нарежете пилето на едри парченца и го добавете към задушените зеленчуци. Добавете още мащерката, сол, черен пипер и оставете да къкри на слаб огън.
След това добавете чери доматите и маслините.
5 минути преди да изключите котлона, добавете консервираните домати.