Print Options:

Пиле по Азиатски

Съставки:
 1 чч Ориз по избор
 2 стръка зелен Чесън
 4 стръка зелен Лук
 1 стебло зелена Целина
 2 големи шепи Кейл или Спанак
 2 бр Пилешки гърди
 пилешки Костен бульон
 1 малко парченце корен от Джинджифил или на прах / на вкус
 Сол
 Черен Пипер
 Куркума
 1 чч Кокосово мляко
Начин на приготвяне:
1

Сварете една чаена чаша ориза в две чаши вода. Целта за сега е съвсем леко да се посвари, тъй като после ще го досготвим с останалите продукти.

2

Разтопете 2 супени лъжици масло на силно загрят тиган. Запържете пилешкото месо в маслото, докато се запечата. След това извадете месото от тигана и в него сложете малко костен бульон.

3

След като част от бульона се редуцира, намалете огъня и добавете към него половин супена лъжица масло и всички зеленчуци без кейла, нарязани на ситно. Добавете още малко бульон, колкот да ги покрие. Захлупете и оставете да се задушат.

4

Към зеленчуците прибавете пилето, ориза, 1 чаена чаша кокосово мляко, черен пипер, сол, настъргания корен джинджифил или на прах, 1 чаена лъжица куркума, разбъркайте и продължете да варите.

5

Почиствате кейла от твърдите му дръжки и го нарежете. След като ориза е абсорбирал водата, слагате кейла в него и варите още около 10 минути, или докато кейла омекне.

Този сайт използва "бисквитки", за да подобри предлаганите услуги.