

Сварете една чаена чаша ориза в две чаши вода. Целта за сега е съвсем леко да се посвари, тъй като после ще го досготвим с останалите продукти.
Разтопете 2 супени лъжици масло на силно загрят тиган. Запържете пилешкото месо в маслото, докато се запечата. След това извадете месото от тигана и в него сложете малко костен бульон.
След като част от бульона се редуцира, намалете огъня и добавете към него половин супена лъжица масло и всички зеленчуци без кейла, нарязани на ситно. Добавете още малко бульон, колкот да ги покрие. Захлупете и оставете да се задушат.
Към зеленчуците прибавете пилето, ориза, 1 чаена чаша кокосово мляко, черен пипер, сол, настъргания корен джинджифил или на прах, 1 чаена лъжица куркума, разбъркайте и продължете да варите.
Почиствате кейла от твърдите му дръжки и го нарежете. След като ориза е абсорбирал водата, слагате кейла в него и варите още около 10 минути, или докато кейла омекне.
Съставки
Инструкции
Сварете една чаена чаша ориза в две чаши вода. Целта за сега е съвсем леко да се посвари, тъй като после ще го досготвим с останалите продукти.
Разтопете 2 супени лъжици масло на силно загрят тиган. Запържете пилешкото месо в маслото, докато се запечата. След това извадете месото от тигана и в него сложете малко костен бульон.
След като част от бульона се редуцира, намалете огъня и добавете към него половин супена лъжица масло и всички зеленчуци без кейла, нарязани на ситно. Добавете още малко бульон, колкот да ги покрие. Захлупете и оставете да се задушат.
Към зеленчуците прибавете пилето, ориза, 1 чаена чаша кокосово мляко, черен пипер, сол, настъргания корен джинджифил или на прах, 1 чаена лъжица куркума, разбъркайте и продължете да варите.
Почиствате кейла от твърдите му дръжки и го нарежете. След като ориза е абсорбирал водата, слагате кейла в него и варите още около 10 минути, или докато кейла омекне.