Паста Фаджоли

АвторFunctional BodiesКатегория
Съставки:
 2 бр Моркови, нарязани на ситно
 1 бр Лук, нарязан на ситно
 2 бр стръка Целина/Селъри, нарязани на ситно
 2 сл Гхи
 1 връзка Кейл
 1 буркан сварен бял Боб или 500 г. накиснат за едно денонощие и сварен бял Боб
 1 шепа Чери домати
 1 консерва смлени Домати, около 250-300 г.
 Пармезан
 6 чч Пилешки бульон или 2 чч костен пилешки бульон и 4 чч вода
 50 г суха дребна Паста/Макарони
 2 бр Дафинов лист
 2 стръка Мащерка
 Сол
 Черен пипер
Начин на приготвяне:
1

В голяма тенджера поставете гхито, лука, морковите и целината, добавете малко от бульона, за да се задушат зеленчуците.

2

След 5-8 минути, когато зеленчуците са омекнали добавете боба, чери доматите и долейте останалата част от бульона и поставете няколко едри корички пармезан, дафиновия лист и мащерката.

3

Оставете супата да покъкри на слаб огън за около 15 минути. После добавете доматеното пюре и кейла (предварително го почистете от стеблата и го нарежете на ситно) добавете дребната паста. На този етап можете да добавите още вода, ако супата ви се струва гъста, не забраяйте, че пастата ще поеме част от течността.

4

Овкусете със сол и пипер. Оставете да покъкри за 10 минути и изключете.
При поднасяне можете да поръсите с настърган пармезан и малко зехтин за аромат.

Съставки

Съставки:
 2 бр Моркови, нарязани на ситно
 1 бр Лук, нарязан на ситно
 2 бр стръка Целина/Селъри, нарязани на ситно
 2 сл Гхи
 1 връзка Кейл
 1 буркан сварен бял Боб или 500 г. накиснат за едно денонощие и сварен бял Боб
 1 шепа Чери домати
 1 консерва смлени Домати, около 250-300 г.
 Пармезан
 6 чч Пилешки бульон или 2 чч костен пилешки бульон и 4 чч вода
 50 г суха дребна Паста/Макарони
 2 бр Дафинов лист
 2 стръка Мащерка
 Сол
 Черен пипер

Инструкции

Начин на приготвяне:
1

В голяма тенджера поставете гхито, лука, морковите и целината, добавете малко от бульона, за да се задушат зеленчуците.

2

След 5-8 минути, когато зеленчуците са омекнали добавете боба, чери доматите и долейте останалата част от бульона и поставете няколко едри корички пармезан, дафиновия лист и мащерката.

3

Оставете супата да покъкри на слаб огън за около 15 минути. После добавете доматеното пюре и кейла (предварително го почистете от стеблата и го нарежете на ситно) добавете дребната паста. На този етап можете да добавите още вода, ако супата ви се струва гъста, не забраяйте, че пастата ще поеме част от течността.

4

Овкусете със сол и пипер. Оставете да покъкри за 10 минути и изключете.
При поднасяне можете да поръсите с настърган пармезан и малко зехтин за аромат.

Notes

Паста Фаджоли
Може би ще харесате
0
Your Cart is Empty!

Все още не те добавили нищо.

Към магазина

Този сайт използва "бисквитки", за да подобри предлаганите услуги.