

В голяма тенджера поставете гхито, лука, морковите и целината, добавете малко от бульона, за да се задушат зеленчуците.
След 5-8 минути, когато зеленчуците са омекнали добавете боба, чери доматите и долейте останалата част от бульона и поставете няколко едри корички пармезан, дафиновия лист и мащерката.
Оставете супата да покъкри на слаб огън за около 15 минути. После добавете доматеното пюре и кейла (предварително го почистете от стеблата и го нарежете на ситно) добавете дребната паста. На този етап можете да добавите още вода, ако супата ви се струва гъста, не забраяйте, че пастата ще поеме част от течността.
Овкусете със сол и пипер. Оставете да покъкри за 10 минути и изключете.
При поднасяне можете да поръсите с настърган пармезан и малко зехтин за аромат.
Съставки
Инструкции
В голяма тенджера поставете гхито, лука, морковите и целината, добавете малко от бульона, за да се задушат зеленчуците.
След 5-8 минути, когато зеленчуците са омекнали добавете боба, чери доматите и долейте останалата част от бульона и поставете няколко едри корички пармезан, дафиновия лист и мащерката.
Оставете супата да покъкри на слаб огън за около 15 минути. После добавете доматеното пюре и кейла (предварително го почистете от стеблата и го нарежете на ситно) добавете дребната паста. На този етап можете да добавите още вода, ако супата ви се струва гъста, не забраяйте, че пастата ще поеме част от течността.
Овкусете със сол и пипер. Оставете да покъкри за 10 минути и изключете.
При поднасяне можете да поръсите с настърган пармезан и малко зехтин за аромат.