Print Options:

Пълнени домати с ориз

Съставки:
 5 големи Домата
 250 г Арборио ориз
 ½ чч Бяло вино
 1 чч Вода или Зеленчуков бульон
 4 скилидки Чесън
 ½ връзка Мента
 ½ връзка Босилек
 20 г Каперси
 50 г Пармезан
 3 сл Зехтин
 3 сл Масло
 Сол
 Черен пипер
Начин на приготвяне:
1

Отрежете капачета на доматите и ги издълбайте отвътре, като запазите вътрешността.

2

В тенджерка загрейте маслото и поставете нарязания чесън, към него добавете издълбаната част от доматите за 1-2 минути, след което добавете измития ориз.

3

Запържете добре и добавете бялото вино. Когато се изпари прибавете и 1 ч.ч. вода или зеленчуков бульон, след 5 минути сложете каперсите, сол и пипер.

4

Изключете котлона и добавете наситно нарязаната мента и босилек и настъргания пармезан.

5

С полуготовата смес напълнете доматите, които сте посолили и печете във фурна за 20 минути или докато доматите хванат лек загар.

6

Преди да сервирате полейте със зехтин.

Този сайт използва "бисквитки", за да подобри предлаганите услуги.