Отрежете капачета на доматите и ги издълбайте отвътре, като запазите вътрешността.
В тенджерка загрейте маслото и поставете нарязания чесън, към него добавете издълбаната част от доматите за 1-2 минути, след което добавете измития ориз.
Запържете добре и добавете бялото вино. Когато се изпари прибавете и 1 ч.ч. вода или зеленчуков бульон, след 5 минути сложете каперсите, сол и пипер.
Изключете котлона и добавете наситно нарязаната мента и босилек и настъргания пармезан.
С полуготовата смес напълнете доматите, които сте посолили и печете във фурна за 20 минути или докато доматите хванат лек загар.
Преди да сервирате полейте със зехтин.
Съставки
Инструкции
Отрежете капачета на доматите и ги издълбайте отвътре, като запазите вътрешността.
В тенджерка загрейте маслото и поставете нарязания чесън, към него добавете издълбаната част от доматите за 1-2 минути, след което добавете измития ориз.
Запържете добре и добавете бялото вино. Когато се изпари прибавете и 1 ч.ч. вода или зеленчуков бульон, след 5 минути сложете каперсите, сол и пипер.
Изключете котлона и добавете наситно нарязаната мента и босилек и настъргания пармезан.
С полуготовата смес напълнете доматите, които сте посолили и печете във фурна за 20 минути или докато доматите хванат лек загар.
Преди да сервирате полейте със зехтин.