Print Options:

Пълнен Сладък Картоф

Съставки:
 5 Сладки картофи
За плънката:
 250 г Кафява леща (предварително накисната във вода)
 ½ стрък Праз лук (или стар лук)
 4 скилидки Чесън
 1 стрък Целина
 1 чч Костен бульон
 1 сл Гхи
 Опушен червен пипер
 Черен пипер
 Сол
 3 сл Доматено пюре
 20 г Орехи
Опции:
 Крема сирене
 Лайм
 Кориандър или Магданоз
Начин на приготвяне:
1

Изпечете сладките картофи цели във фурната на 180 градуса.

2

Загрейте гхито в тиган и към него добавете праза, чесъна и целината. Оставете ги да се задушават за 2 минути.

3

В тигана добавяме лещата и костния бульон, като доливаме чаша и половина вода в сместа. Поръсваме с опушения червен пипер, разбъркваме сместа добре и оставяме докато се свари лещата.

4

След като лещата се свари към сместа добавете доматеното пюре, сол и черен пипер.

5

Запечете орехите в сух тиган на много силна степен.

6

Разрязваме сладките картофи посредата и ги пълним с плънката. Поръсваме ги със запечените орехи.

7

По желание и за допълнителен разкош можете върху картофа да сложите 1 сл крема сирене, резенче лайм и пресен кориандър или магданоз.

Този сайт използва "бисквитки", за да подобри предлаганите услуги.