Изпечете сладките картофи цели във фурната на 180 градуса.
Загрейте гхито в тиган и към него добавете праза, чесъна и целината. Оставете ги да се задушават за 2 минути.
В тигана добавяме лещата и костния бульон, като доливаме чаша и половина вода в сместа. Поръсваме с опушения червен пипер, разбъркваме сместа добре и оставяме докато се свари лещата.
След като лещата се свари към сместа добавете доматеното пюре, сол и черен пипер.
Запечете орехите в сух тиган на много силна степен.
Разрязваме сладките картофи посредата и ги пълним с плънката. Поръсваме ги със запечените орехи.
По желание и за допълнителен разкош можете върху картофа да сложите 1 сл крема сирене, резенче лайм и пресен кориандър или магданоз.
Съставки
Инструкции
Изпечете сладките картофи цели във фурната на 180 градуса.
Загрейте гхито в тиган и към него добавете праза, чесъна и целината. Оставете ги да се задушават за 2 минути.
В тигана добавяме лещата и костния бульон, като доливаме чаша и половина вода в сместа. Поръсваме с опушения червен пипер, разбъркваме сместа добре и оставяме докато се свари лещата.
След като лещата се свари към сместа добавете доматеното пюре, сол и черен пипер.
Запечете орехите в сух тиган на много силна степен.
Разрязваме сладките картофи посредата и ги пълним с плънката. Поръсваме ги със запечените орехи.
По желание и за допълнителен разкош можете върху картофа да сложите 1 сл крема сирене, резенче лайм и пресен кориандър или магданоз.