Овчарски пай с Карфиол

АвторFunctional BodiesКатегория
Подготовка25 минутиГотвене15 минутиОбщо40 минути
Съставки:
 1 сл Гхий
 2 бр Морков
 1 бр Червена Чушка
 1 глава Лук
 5 скилидки Чесън
 6 бр Гъби
 4 стебла Целина
 ½ връзка Магданоз
 100 мл Костен бульон
 700 г Кайма смес Свинско и Телешко
 200 г Замразен Грах
 1 бр Домат или 1-2 сл доматено пюре/паста
 50 г Пармезан
 свежа или сушена Мащерка
 свеж или сушен Розмарин
 Пушен Червен пипер
 Черен пипер
 Келтска сол
За Карфиоленото пюре
 1 глава Карфиол
 1 скилидка Чесън
 2 сл Масло
 20 мл Костен бульон
 Келтска сол
Начин на приготвяне:
1

В нагорещен съд на котлона сложете гхий, нарязаните на ситно моркови, чушка, лук, чесън, гъби, целина и дръжките на магданоза. Долейте малко от костния бульон, колкото да покрие дъното на съда, за да спре процеса на пържене и да задуши зеленчуците.

2

След като зеленчуците омекнат добавете каймата и я запържете заедно с тях. Добавете сол и черен пипер. Ако използвате сушени мащерка и розмарин, добавете ги сега, ако са пресни, добавете ги накрая с листата от магданоза. След като каймата покафенее, добавете и доматите, нарязани на ситно, и граха. Разбъркайте добре и оставете за не повече от 2 минути.

3

Свалете сместа от зеленчуци и кайма от котлона и я изсипете в подходяща тава. Поръсете я с пресните листа магданоз, след което я залейте с карфиоленото пюре. Отгоре настържете пармезана. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна, на горен и долен реотан. Печете докато пармезана стане приятно златист на цвят, около 10 минути е достатъчно.

Карфиолено пюре
4

За карфиоленото пюре измийте и нарежете карфиола на розички, след което го задушете във вода или на пара, докато омекне. Свареният карфиол сложете в кухненски робот, заедно с чесъна, маслото и солта. Ако нямате кухненски робот, можете да използвате пасатор или да намачкате на ръка. Сипете малко от костният бульон докато приготвяте пюрето, за да стане пухкаво.

Съставки

Съставки:
 1 сл Гхий
 2 бр Морков
 1 бр Червена Чушка
 1 глава Лук
 5 скилидки Чесън
 6 бр Гъби
 4 стебла Целина
 ½ връзка Магданоз
 100 мл Костен бульон
 700 г Кайма смес Свинско и Телешко
 200 г Замразен Грах
 1 бр Домат или 1-2 сл доматено пюре/паста
 50 г Пармезан
 свежа или сушена Мащерка
 свеж или сушен Розмарин
 Пушен Червен пипер
 Черен пипер
 Келтска сол
За Карфиоленото пюре
 1 глава Карфиол
 1 скилидка Чесън
 2 сл Масло
 20 мл Костен бульон
 Келтска сол

Инструкции

Начин на приготвяне:
1

В нагорещен съд на котлона сложете гхий, нарязаните на ситно моркови, чушка, лук, чесън, гъби, целина и дръжките на магданоза. Долейте малко от костния бульон, колкото да покрие дъното на съда, за да спре процеса на пържене и да задуши зеленчуците.

2

След като зеленчуците омекнат добавете каймата и я запържете заедно с тях. Добавете сол и черен пипер. Ако използвате сушени мащерка и розмарин, добавете ги сега, ако са пресни, добавете ги накрая с листата от магданоза. След като каймата покафенее, добавете и доматите, нарязани на ситно, и граха. Разбъркайте добре и оставете за не повече от 2 минути.

3

Свалете сместа от зеленчуци и кайма от котлона и я изсипете в подходяща тава. Поръсете я с пресните листа магданоз, след което я залейте с карфиоленото пюре. Отгоре настържете пармезана. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна, на горен и долен реотан. Печете докато пармезана стане приятно златист на цвят, около 10 минути е достатъчно.

Карфиолено пюре
4

За карфиоленото пюре измийте и нарежете карфиола на розички, след което го задушете във вода или на пара, докато омекне. Свареният карфиол сложете в кухненски робот, заедно с чесъна, маслото и солта. Ако нямате кухненски робот, можете да използвате пасатор или да намачкате на ръка. Сипете малко от костният бульон докато приготвяте пюрето, за да стане пухкаво.

Овчарски пай с Карфиол
Може би ще харесате
0
Вашата количка е празна!

Все още не те добавили нищо.

Към магазина

Този сайт използва "бисквитки", за да подобри предлаганите услуги.