В нагорещен съд на котлона сложете гхий, нарязаните на ситно моркови, чушка, лук, чесън, гъби, целина и дръжките на магданоза. Долейте малко от костния бульон, колкото да покрие дъното на съда, за да спре процеса на пържене и да задуши зеленчуците.
След като зеленчуците омекнат добавете каймата и я запържете заедно с тях. Добавете сол и черен пипер. Ако използвате сушени мащерка и розмарин, добавете ги сега, ако са пресни, добавете ги накрая с листата от магданоза. След като каймата покафенее, добавете и доматите, нарязани на ситно, и граха. Разбъркайте добре и оставете за не повече от 2 минути.
Свалете сместа от зеленчуци и кайма от котлона и я изсипете в подходяща тава. Поръсете я с пресните листа магданоз, след което я залейте с карфиоленото пюре. Отгоре настържете пармезана. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна, на горен и долен реотан. Печете докато пармезана стане приятно златист на цвят, около 10 минути е достатъчно.
За карфиоленото пюре измийте и нарежете карфиола на розички, след което го задушете във вода или на пара, докато омекне. Свареният карфиол сложете в кухненски робот, заедно с чесъна, маслото и солта. Ако нямате кухненски робот, можете да използвате пасатор или да намачкате на ръка. Сипете малко от костният бульон докато приготвяте пюрето, за да стане пухкаво.
Съставки
Инструкции
В нагорещен съд на котлона сложете гхий, нарязаните на ситно моркови, чушка, лук, чесън, гъби, целина и дръжките на магданоза. Долейте малко от костния бульон, колкото да покрие дъното на съда, за да спре процеса на пържене и да задуши зеленчуците.
След като зеленчуците омекнат добавете каймата и я запържете заедно с тях. Добавете сол и черен пипер. Ако използвате сушени мащерка и розмарин, добавете ги сега, ако са пресни, добавете ги накрая с листата от магданоза. След като каймата покафенее, добавете и доматите, нарязани на ситно, и граха. Разбъркайте добре и оставете за не повече от 2 минути.
Свалете сместа от зеленчуци и кайма от котлона и я изсипете в подходяща тава. Поръсете я с пресните листа магданоз, след което я залейте с карфиоленото пюре. Отгоре настържете пармезана. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна, на горен и долен реотан. Печете докато пармезана стане приятно златист на цвят, около 10 минути е достатъчно.
За карфиоленото пюре измийте и нарежете карфиола на розички, след което го задушете във вода или на пара, докато омекне. Свареният карфиол сложете в кухненски робот, заедно с чесъна, маслото и солта. Ако нямате кухненски робот, можете да използвате пасатор или да намачкате на ръка. Сипете малко от костният бульон докато приготвяте пюрето, за да стане пухкаво.