Добре дошли във Functional Bodies!

Top

Миди „Казино“

АвторFunctional BodiesКатегория
Съставки:
 500 г Черноморски миди
 200 мл Бяло вино
 2 скилидки Чесън
 2 сл Масло
за плънката:
 5 тънки лентички Бекон
 100 г Масло
 ½ връзка Магданоз
 4 сл Бадемово брашно
 1 бр Червена чушка нарязана на ситно
 ½ скилидка Чесън, смачкан с преса
 ½ Лимон - сока и кората
Начин на приготвяне:
1

В тенджера сложете 2 супени лъжици масло, чесън, измитите миди и виното. Задушете мидите докато се отворят и веднага ги извадете от тенджерата. Изчистете мидите като махнете само едната част от черупката им. Ще използваме долната част на черупката, за да я напълним с плънката и да я изпечем.

2

В тиган сложете ситно нарязания бекон и го запържете до златисто, след което добавете ситно нарязаната чушка, докате се задуши леко.

3

Добавете в купа бекона, чушката, ситно нарязания магданоз, маслото (меко), бадемовото брашно, сока и кората от лимона и чесъна и разбъркайте добре.

4

Напълнете всяка една мида със сместа и запечете във фурна загрята на 275°С за 3-4 минути, докато се зачервят леко.

Съставки

Съставки:
 500 г Черноморски миди
 200 мл Бяло вино
 2 скилидки Чесън
 2 сл Масло
за плънката:
 5 тънки лентички Бекон
 100 г Масло
 ½ връзка Магданоз
 4 сл Бадемово брашно
 1 бр Червена чушка нарязана на ситно
 ½ скилидка Чесън, смачкан с преса
 ½ Лимон - сока и кората

Инструкции

Начин на приготвяне:
1

В тенджера сложете 2 супени лъжици масло, чесън, измитите миди и виното. Задушете мидите докато се отворят и веднага ги извадете от тенджерата. Изчистете мидите като махнете само едната част от черупката им. Ще използваме долната част на черупката, за да я напълним с плънката и да я изпечем.

2

В тиган сложете ситно нарязания бекон и го запържете до златисто, след което добавете ситно нарязаната чушка, докате се задуши леко.

3

Добавете в купа бекона, чушката, ситно нарязания магданоз, маслото (меко), бадемовото брашно, сока и кората от лимона и чесъна и разбъркайте добре.

4

Напълнете всяка една мида със сместа и запечете във фурна загрята на 275°С за 3-4 минути, докато се зачервят леко.

Миди „Казино“
Може би ще харесате

Този сайт използва "бисквитки", за да подобри предлаганите услуги.