В тенджера сложете 2 супени лъжици масло, чесън, измитите миди и виното. Задушете мидите докато се отворят и веднага ги извадете от тенджерата. Изчистете мидите като махнете само едната част от черупката им. Ще използваме долната част на черупката, за да я напълним с плънката и да я изпечем.
В тиган сложете ситно нарязания бекон и го запържете до златисто, след което добавете ситно нарязаната чушка, докате се задуши леко.
Добавете в купа бекона, чушката, ситно нарязания магданоз, маслото (меко), бадемовото брашно, сока и кората от лимона и чесъна и разбъркайте добре.
Напълнете всяка една мида със сместа и запечете във фурна загрята на 275°С за 3-4 минути, докато се зачервят леко.
Съставки
Инструкции
В тенджера сложете 2 супени лъжици масло, чесън, измитите миди и виното. Задушете мидите докато се отворят и веднага ги извадете от тенджерата. Изчистете мидите като махнете само едната част от черупката им. Ще използваме долната част на черупката, за да я напълним с плънката и да я изпечем.
В тиган сложете ситно нарязания бекон и го запържете до златисто, след което добавете ситно нарязаната чушка, докате се задуши леко.
Добавете в купа бекона, чушката, ситно нарязания магданоз, маслото (меко), бадемовото брашно, сока и кората от лимона и чесъна и разбъркайте добре.
Напълнете всяка една мида със сместа и запечете във фурна загрята на 275°С за 3-4 минути, докато се зачервят леко.