Първо си приготвяме каймата.
Задушаваме половин глава лук в 1 сл кокосово масло. Добавяме каймата и запържваме с лука, докато покафенее. Поръсваме със смес от мексикански подправки. Ако нямате специална смес от мексикански подправки, можете да сложите червен пипер, чесън на прах и кимион.
След това правим салсата.
Отстраняваме семето от доматите и ги нарязваме на ситно. Към тях добавяме нарязан на ситно корианър, 1/2 глава лук, сол, зехтин и сок от 1/4 лайм. Разбъркайте добре.
Приготвяме боба.
Можете да използвате черен боб от консерва, или да накиснете и сварите боба сами. Намачквате го и към него добавяте зехтин, сол, кимион и сока от 1/4 лайм. Разбъркайте добре.
Нарежете айсберга и авокадото на тънки лентички.
Сега вече можем да сглобим такосите.
Взимате едно тако хлебче и в него слагате малко от бобената паста, няколко лентични авокадо, малко айсберг, салса и каймата.
Съставки
Инструкции
Първо си приготвяме каймата.
Задушаваме половин глава лук в 1 сл кокосово масло. Добавяме каймата и запържваме с лука, докато покафенее. Поръсваме със смес от мексикански подправки. Ако нямате специална смес от мексикански подправки, можете да сложите червен пипер, чесън на прах и кимион.
След това правим салсата.
Отстраняваме семето от доматите и ги нарязваме на ситно. Към тях добавяме нарязан на ситно корианър, 1/2 глава лук, сол, зехтин и сок от 1/4 лайм. Разбъркайте добре.
Приготвяме боба.
Можете да използвате черен боб от консерва, или да накиснете и сварите боба сами. Намачквате го и към него добавяте зехтин, сол, кимион и сока от 1/4 лайм. Разбъркайте добре.
Нарежете айсберга и авокадото на тънки лентички.
Сега вече можем да сглобим такосите.
Взимате едно тако хлебче и в него слагате малко от бобената паста, няколко лентични авокадо, малко айсберг, салса и каймата.