Мексикански Такоси

АвторFunctional BodiesКатегория
Съставки:
 1 глава Лук
 1 сл Кокосово масло
 500 гр Телешка кайма
 смес от Мексикански подправки (кимион, червен пипер, чесън на прах))
 Мексикански тако хлебчета
 200 гр Черен боб от консерва
 2 бр Домати
 ½ връзка пресен Кориандър
 Сол
 1 бр Лайм
 ¼ глава Айсберг
 Зехтин
 1 бр Авокадо
Начин на приготвяне:
1

Първо си приготвяме каймата.
Задушаваме половин глава лук в 1 сл кокосово масло. Добавяме каймата и запържваме с лука, докато покафенее. Поръсваме със смес от мексикански подправки. Ако нямате специална смес от мексикански подправки, можете да сложите червен пипер, чесън на прах и кимион.

2

След това правим салсата.
Отстраняваме семето от доматите и ги нарязваме на ситно. Към тях добавяме нарязан на ситно корианър, 1/2 глава лук, сол, зехтин и сок от 1/4 лайм. Разбъркайте добре.

3

Приготвяме боба.
Можете да използвате черен боб от консерва, или да накиснете и сварите боба сами. Намачквате го и към него добавяте зехтин, сол, кимион и сока от 1/4 лайм. Разбъркайте добре.

4

Нарежете айсберга и авокадото на тънки лентички.

5

Сега вече можем да сглобим такосите.
Взимате едно тако хлебче и в него слагате малко от бобената паста, няколко лентични авокадо, малко айсберг, салса и каймата.

Съставки

Съставки:
 1 глава Лук
 1 сл Кокосово масло
 500 гр Телешка кайма
 смес от Мексикански подправки (кимион, червен пипер, чесън на прах))
 Мексикански тако хлебчета
 200 гр Черен боб от консерва
 2 бр Домати
 ½ връзка пресен Кориандър
 Сол
 1 бр Лайм
 ¼ глава Айсберг
 Зехтин
 1 бр Авокадо

Инструкции

Начин на приготвяне:
1

Първо си приготвяме каймата.
Задушаваме половин глава лук в 1 сл кокосово масло. Добавяме каймата и запържваме с лука, докато покафенее. Поръсваме със смес от мексикански подправки. Ако нямате специална смес от мексикански подправки, можете да сложите червен пипер, чесън на прах и кимион.

2

След това правим салсата.
Отстраняваме семето от доматите и ги нарязваме на ситно. Към тях добавяме нарязан на ситно корианър, 1/2 глава лук, сол, зехтин и сок от 1/4 лайм. Разбъркайте добре.

3

Приготвяме боба.
Можете да използвате черен боб от консерва, или да накиснете и сварите боба сами. Намачквате го и към него добавяте зехтин, сол, кимион и сока от 1/4 лайм. Разбъркайте добре.

4

Нарежете айсберга и авокадото на тънки лентички.

5

Сега вече можем да сглобим такосите.
Взимате едно тако хлебче и в него слагате малко от бобената паста, няколко лентични авокадо, малко айсберг, салса и каймата.

Мексикански Такоси
Може би ще харесате
0
Вашата количка е празна!

Все още не те добавили нищо.

Към магазина

Този сайт използва "бисквитки", за да подобри предлаганите услуги.