Print Options:

Кюфтенца от Тиквички

Съставки:
 3 бр Тиквички
 3 Яйца
 3 стръка Пресен лук
 1 връзка Магданоз
 2 скилидки Чесън
 прясна Мащерка
 суха Чубрица
 Сол
 Черен Пипер
 200 г Краве или Козе сирене
 70 г Крема сирене
 ½ чч Бадемово брашно или Кокосово брашно
 Пармезан
 Гхи
Начин на приготвяне:
1

Рендосайте тиквичките, сложете ги в стъклен съд и ги посолете. След около 20-30 минути изстискайте течността от тиквичките като използвате торбичка за ядково мляко или тензух.

2

Към отцедените тиквички ситно нарязаните лук, чесън, магданоз, мащерка, чубрица, сол и пипер. Разбъркайте добре.

3

В отделен съд разбийте яйцата и към тях добавете натрошеното сирене и крема сиренето. Разбъркайте добре.

4

Смесете тиквената смес с яйчената смес и разбъркайте много добре. След това към готовата смес добавете брашното и отново разбъркайте.

5

Има два вариянта за готвенето на кюфтенцата от тиквички - единият е да ги оваляте в настърган пармезан и да ги запечете на фурна върху хартия за печене, а другият е да ги запечете на тиган с малко гхи.

Този сайт използва "бисквитки", за да подобри предлаганите услуги.