Рендосайте тиквичките, сложете ги в стъклен съд и ги посолете. След около 20-30 минути изстискайте течността от тиквичките като използвате торбичка за ядково мляко или тензух.
Към отцедените тиквички ситно нарязаните лук, чесън, магданоз, мащерка, чубрица, сол и пипер. Разбъркайте добре.
В отделен съд разбийте яйцата и към тях добавете натрошеното сирене и крема сиренето. Разбъркайте добре.
Смесете тиквената смес с яйчената смес и разбъркайте много добре. След това към готовата смес добавете брашното и отново разбъркайте.
Има два вариянта за готвенето на кюфтенцата от тиквички - единият е да ги оваляте в настърган пармезан и да ги запечете на фурна върху хартия за печене, а другият е да ги запечете на тиган с малко гхи.
Съставки
Инструкции
Рендосайте тиквичките, сложете ги в стъклен съд и ги посолете. След около 20-30 минути изстискайте течността от тиквичките като използвате торбичка за ядково мляко или тензух.
Към отцедените тиквички ситно нарязаните лук, чесън, магданоз, мащерка, чубрица, сол и пипер. Разбъркайте добре.
В отделен съд разбийте яйцата и към тях добавете натрошеното сирене и крема сиренето. Разбъркайте добре.
Смесете тиквената смес с яйчената смес и разбъркайте много добре. След това към готовата смес добавете брашното и отново разбъркайте.
Има два вариянта за готвенето на кюфтенцата от тиквички - единият е да ги оваляте в настърган пармезан и да ги запечете на фурна върху хартия за печене, а другият е да ги запечете на тиган с малко гхи.