Разбъркайте продуктите за марината в купа, с половината от сместа залейте пилешките бутчета и ги оставете да се мариноват, докато нарежете зеленчуците на едро.
Нарежете всички зеленчуци на едри парчета, освен чери доматите и поставете в тавата чушката, лука, доматите и тиквичките, залейте и объркайте добре с остатъка от маринатата.
Добавете пилешките бутчета и печете в загрята на 220 градуса фурна за 30 мин.
Извадете тавата и прибавете маслините и сиренето, да се допекат за още 10-15 мин.
При сервиране поръсете с прясно нарязания магданоз.
Добавете канапе от сварен ориз, просо или киноа, като предпочитан въглехидрат.
Съставки
Инструкции
Разбъркайте продуктите за марината в купа, с половината от сместа залейте пилешките бутчета и ги оставете да се мариноват, докато нарежете зеленчуците на едро.
Нарежете всички зеленчуци на едри парчета, освен чери доматите и поставете в тавата чушката, лука, доматите и тиквичките, залейте и объркайте добре с остатъка от маринатата.
Добавете пилешките бутчета и печете в загрята на 220 градуса фурна за 30 мин.
Извадете тавата и прибавете маслините и сиренето, да се допекат за още 10-15 мин.
При сервиране поръсете с прясно нарязания магданоз.
Добавете канапе от сварен ориз, просо или киноа, като предпочитан въглехидрат.