Чили Кон Карне

АвторFunctional BodiesКатегория
Съставки:
 500 г Свинска/Телешка кайма смес
 200 г сварен Червен боб
 200 г сварен Черен боб
 1 глава Лук
 2 скилидки Чесън
 2 бр Целина стрък
 2 бр Моркова
 1 бр Люта червена чушка
 2 сл Масло или Свинска мас
 100 мл Костен бульон или вода
 Лайм
 Авокадо
 пресен Кориандър
 200 мл Доматен сос
 Доматено пюре
 Кимион
 Черен пипер
 Сол
Начин на приготвяне:
1

На загрят котлон разтопете маслото и добавете към него нарязаните на ситно лук, моркови и целина. Към тях излейте малко от костния бульон, за да прекъснете процеса на пържене, и захлупете съда, за да се задушат зеленчуците.

2

След като се задушат зеленчуците и водата им изври, към тях прибавяме чесъна и каймата, поръсваме с кимион, сол и прясно смлян черен пипер, и хубаво запържваме.

3

След това към каймата добавяме лютата чушка и черния боб. Отново разбърквате и оставяте да се задушава. Следете ястието винаги да има малко течност, за да не загаря.

4

Добавяме червения боб, доматеното пюре и доматения сос към манджата и се оставя за поври за още малко.

5

Сервираме със сок от лайм, пресен кориандър и авокадо.

Съставки

Съставки:
 500 г Свинска/Телешка кайма смес
 200 г сварен Червен боб
 200 г сварен Черен боб
 1 глава Лук
 2 скилидки Чесън
 2 бр Целина стрък
 2 бр Моркова
 1 бр Люта червена чушка
 2 сл Масло или Свинска мас
 100 мл Костен бульон или вода
 Лайм
 Авокадо
 пресен Кориандър
 200 мл Доматен сос
 Доматено пюре
 Кимион
 Черен пипер
 Сол

Инструкции

Начин на приготвяне:
1

На загрят котлон разтопете маслото и добавете към него нарязаните на ситно лук, моркови и целина. Към тях излейте малко от костния бульон, за да прекъснете процеса на пържене, и захлупете съда, за да се задушат зеленчуците.

2

След като се задушат зеленчуците и водата им изври, към тях прибавяме чесъна и каймата, поръсваме с кимион, сол и прясно смлян черен пипер, и хубаво запържваме.

3

След това към каймата добавяме лютата чушка и черния боб. Отново разбърквате и оставяте да се задушава. Следете ястието винаги да има малко течност, за да не загаря.

4

Добавяме червения боб, доматеното пюре и доматения сос към манджата и се оставя за поври за още малко.

5

Сервираме със сок от лайм, пресен кориандър и авокадо.

Notes

Чили Кон Карне
Може би ще харесате
0
Your Cart is Empty!

Все още не те добавили нищо.

Към магазина

Този сайт използва "бисквитки", за да подобри предлаганите услуги.