На загрят котлон разтопете маслото и добавете към него нарязаните на ситно лук, моркови и целина. Към тях излейте малко от костния бульон, за да прекъснете процеса на пържене, и захлупете съда, за да се задушат зеленчуците.
След като се задушат зеленчуците и водата им изври, към тях прибавяме чесъна и каймата, поръсваме с кимион, сол и прясно смлян черен пипер, и хубаво запържваме.
След това към каймата добавяме лютата чушка и черния боб. Отново разбърквате и оставяте да се задушава. Следете ястието винаги да има малко течност, за да не загаря.
Добавяме червения боб, доматеното пюре и доматения сос към манджата и се оставя за поври за още малко.
Сервираме със сок от лайм, пресен кориандър и авокадо.
Съставки
Инструкции
На загрят котлон разтопете маслото и добавете към него нарязаните на ситно лук, моркови и целина. Към тях излейте малко от костния бульон, за да прекъснете процеса на пържене, и захлупете съда, за да се задушат зеленчуците.
След като се задушат зеленчуците и водата им изври, към тях прибавяме чесъна и каймата, поръсваме с кимион, сол и прясно смлян черен пипер, и хубаво запържваме.
След това към каймата добавяме лютата чушка и черния боб. Отново разбърквате и оставяте да се задушава. Следете ястието винаги да има малко течност, за да не загаря.
Добавяме червения боб, доматеното пюре и доматения сос към манджата и се оставя за поври за още малко.
Сервираме със сок от лайм, пресен кориандър и авокадо.