Царевична Супа

АвторFunctional BodiesКатегория
Съставки:
 1 глава Лук
 1 скилидка Чесън
 1 Зелена Чушка
 2 стръка Целина
 2 кочана сурова Царевица
 1 сл Масло
 400 гр Кокосово мляко от консерва
 Черен пипер
 Сол
Начин на приготвяне:
1

В средно нагрят тиган разтопете маслото. Към него добавете лука, чесъна, чушката и целината, долейте малко вода, за да се задушат.

2

Предварително сварете царевицата за около 5-10 минути и запазете водата, в която сте я сварили.

3

Отстранете зрънцата царевица от кочана (запазете кочана) и я добавете в тигана. Задушавайте за около 2-3 минути, докато разбърквате.

4

Оставете водата от варената царевица да поври самостоятелно за кратко време, така ще се сгъсти и ще потъмнее малко.

5

Към нея в тенджерата добавете сместа от царевица и зеленчуци. Добавете също кочаните от царевицата, разбъркайте добре и оставете да ври за не повече от 10 минути.

6

След това в супата сложете сол, черен пипер и кокосовото мляко. Разбъркайте добре и изключете котлона. Важно е да отбележа, че кокосовото мляко не се готви, не трябва да завира, в противен случай супата ще се пресече.

7

Извадете кочаните, изчакайте супата да поизстине и пасирайте с пасатор или в блендер.

Съставки

Съставки:
 1 глава Лук
 1 скилидка Чесън
 1 Зелена Чушка
 2 стръка Целина
 2 кочана сурова Царевица
 1 сл Масло
 400 гр Кокосово мляко от консерва
 Черен пипер
 Сол

Инструкции

Начин на приготвяне:
1

В средно нагрят тиган разтопете маслото. Към него добавете лука, чесъна, чушката и целината, долейте малко вода, за да се задушат.

2

Предварително сварете царевицата за около 5-10 минути и запазете водата, в която сте я сварили.

3

Отстранете зрънцата царевица от кочана (запазете кочана) и я добавете в тигана. Задушавайте за около 2-3 минути, докато разбърквате.

4

Оставете водата от варената царевица да поври самостоятелно за кратко време, така ще се сгъсти и ще потъмнее малко.

5

Към нея в тенджерата добавете сместа от царевица и зеленчуци. Добавете също кочаните от царевицата, разбъркайте добре и оставете да ври за не повече от 10 минути.

6

След това в супата сложете сол, черен пипер и кокосовото мляко. Разбъркайте добре и изключете котлона. Важно е да отбележа, че кокосовото мляко не се готви, не трябва да завира, в противен случай супата ще се пресече.

7

Извадете кочаните, изчакайте супата да поизстине и пасирайте с пасатор или в блендер.

Царевична Супа
Може би ще харесате
0
Вашата количка е празна!

Все още не те добавили нищо.

Към магазина

Този сайт използва "бисквитки", за да подобри предлаганите услуги.