В средно нагрят тиган разтопете маслото. Към него добавете лука, чесъна, чушката и целината, долейте малко вода, за да се задушат.
Предварително сварете царевицата за около 5-10 минути и запазете водата, в която сте я сварили.
Отстранете зрънцата царевица от кочана (запазете кочана) и я добавете в тигана. Задушавайте за около 2-3 минути, докато разбърквате.
Оставете водата от варената царевица да поври самостоятелно за кратко време, така ще се сгъсти и ще потъмнее малко.
Към нея в тенджерата добавете сместа от царевица и зеленчуци. Добавете също кочаните от царевицата, разбъркайте добре и оставете да ври за не повече от 10 минути.
След това в супата сложете сол, черен пипер и кокосовото мляко. Разбъркайте добре и изключете котлона. Важно е да отбележа, че кокосовото мляко не се готви, не трябва да завира, в противен случай супата ще се пресече.
Извадете кочаните, изчакайте супата да поизстине и пасирайте с пасатор или в блендер.
Съставки
Инструкции
В средно нагрят тиган разтопете маслото. Към него добавете лука, чесъна, чушката и целината, долейте малко вода, за да се задушат.
Предварително сварете царевицата за около 5-10 минути и запазете водата, в която сте я сварили.
Отстранете зрънцата царевица от кочана (запазете кочана) и я добавете в тигана. Задушавайте за около 2-3 минути, докато разбърквате.
Оставете водата от варената царевица да поври самостоятелно за кратко време, така ще се сгъсти и ще потъмнее малко.
Към нея в тенджерата добавете сместа от царевица и зеленчуци. Добавете също кочаните от царевицата, разбъркайте добре и оставете да ври за не повече от 10 минути.
След това в супата сложете сол, черен пипер и кокосовото мляко. Разбъркайте добре и изключете котлона. Важно е да отбележа, че кокосовото мляко не се готви, не трябва да завира, в противен случай супата ще се пресече.
Извадете кочаните, изчакайте супата да поизстине и пасирайте с пасатор или в блендер.