

Смесете всички сухи съставки в подходящ съд и ги разбъркайте добре. Вместо нахутено брашно можете да използвате друга безглутенова алтернатива, а вместо черен сусам - обикновен.
Започнете лека полека да наливате по малко топла вода в сместа и да разбърквате внимателно. Текстурата на тестото за кракери трябва да е сравнително твърда и да не ви се лепи много по ръцете.
Извадете тестото от купата и размесете с ръка върху дървена дъска.
Отрежете две еднакви по размер и форма парчета хартия за печене. Върху едното парче хартия сложете тестото, а отгоре му сложете второто парче хартия. С точилка разточете тестото докато постигнете желаната дебелина. Постарайте се да са възможно най-тънки.
След като разточите тестото, махнете горния слой хартия и нарежете крекерите с нож на малки квадратчета, или каквато форма ви харесва.
Прехвърлете крекерите заедно с долния пласт на хартията за печене в подходяща тава и пъхнете в предварително загрята на 170-180 градуса фурна за около 25 минути или докато се позлатят леко.
Съставки
Инструкции
Смесете всички сухи съставки в подходящ съд и ги разбъркайте добре. Вместо нахутено брашно можете да използвате друга безглутенова алтернатива, а вместо черен сусам - обикновен.
Започнете лека полека да наливате по малко топла вода в сместа и да разбърквате внимателно. Текстурата на тестото за кракери трябва да е сравнително твърда и да не ви се лепи много по ръцете.
Извадете тестото от купата и размесете с ръка върху дървена дъска.
Отрежете две еднакви по размер и форма парчета хартия за печене. Върху едното парче хартия сложете тестото, а отгоре му сложете второто парче хартия. С точилка разточете тестото докато постигнете желаната дебелина. Постарайте се да са възможно най-тънки.
След като разточите тестото, махнете горния слой хартия и нарежете крекерите с нож на малки квадратчета, или каквато форма ви харесва.
Прехвърлете крекерите заедно с долния пласт на хартията за печене в подходяща тава и пъхнете в предварително загрята на 170-180 градуса фурна за около 25 минути или докато се позлатят леко.