Безглутенови Крекери

АвторFunctional BodiesКатегория
Съставки:
 1 чч Брашно от Ленено Семе
 ½ чч Брашно от Нахут
 ½ шепа сурово Слънчогледово семе
 1 шепа сурово Тиквено семе
 1 сл Черен сусам
 1 чл Сол
 сушена Чубрица
 Черен Пипер
 Топла вода
Начин на приготвяне:
1

Смесете всички сухи съставки в подходящ съд и ги разбъркайте добре. Вместо нахутено брашно можете да използвате друга безглутенова алтернатива, а вместо черен сусам - обикновен.

2

Започнете лека полека да наливате по малко топла вода в сместа и да разбърквате внимателно. Текстурата на тестото за кракери трябва да е сравнително твърда и да не ви се лепи много по ръцете.

3

Извадете тестото от купата и размесете с ръка върху дървена дъска.

4

Отрежете две еднакви по размер и форма парчета хартия за печене. Върху едното парче хартия сложете тестото, а отгоре му сложете второто парче хартия. С точилка разточете тестото докато постигнете желаната дебелина. Постарайте се да са възможно най-тънки.

5

След като разточите тестото, махнете горния слой хартия и нарежете крекерите с нож на малки квадратчета, или каквато форма ви харесва.

6

Прехвърлете крекерите заедно с долния пласт на хартията за печене в подходяща тава и пъхнете в предварително загрята на 170-180 градуса фурна за около 25 минути или докато се позлатят леко.

Съставки

Съставки:
 1 чч Брашно от Ленено Семе
 ½ чч Брашно от Нахут
 ½ шепа сурово Слънчогледово семе
 1 шепа сурово Тиквено семе
 1 сл Черен сусам
 1 чл Сол
 сушена Чубрица
 Черен Пипер
 Топла вода

Инструкции

Начин на приготвяне:
1

Смесете всички сухи съставки в подходящ съд и ги разбъркайте добре. Вместо нахутено брашно можете да използвате друга безглутенова алтернатива, а вместо черен сусам - обикновен.

2

Започнете лека полека да наливате по малко топла вода в сместа и да разбърквате внимателно. Текстурата на тестото за кракери трябва да е сравнително твърда и да не ви се лепи много по ръцете.

3

Извадете тестото от купата и размесете с ръка върху дървена дъска.

4

Отрежете две еднакви по размер и форма парчета хартия за печене. Върху едното парче хартия сложете тестото, а отгоре му сложете второто парче хартия. С точилка разточете тестото докато постигнете желаната дебелина. Постарайте се да са възможно най-тънки.

5

След като разточите тестото, махнете горния слой хартия и нарежете крекерите с нож на малки квадратчета, или каквато форма ви харесва.

6

Прехвърлете крекерите заедно с долния пласт на хартията за печене в подходяща тава и пъхнете в предварително загрята на 170-180 градуса фурна за около 25 минути или докато се позлатят леко.

Notes

Безглутенови Крекери
Може би ще харесате
0
Your Cart is Empty!

Все още не те добавили нищо.

Към магазина

Този сайт използва "бисквитки", за да подобри предлаганите услуги.