Азиатска червена леща

АвторFunctional BodiesКатегория
Съставки:
 250 г Червена леща
 1 глава Лук
 3 скилидки Чесън
 1 Морков
 Червена чушка
 1 сл Кокосово масло
 1 л Пилешки или зеленчуков бульон
 200 мл Кокосово мляко от консерва
 Джинджифил на прах
 Къри
 Кимион
 Черен пипер
 Сол
 Лайм
 пресен Кориандър
Начин на приготвяне:
1

Накиснете червената леща във вода за една нощ.

2

Нарежете зеленчуците на ситно и запържете в 1 супена лъжица кокосово масло.

3

След като поомекнат зеленчуците, към тях добавете предварително накиснатата и измита червена леща. Разбъркайте добре и добавете бульона.

4

След като поври известно време добавете и подправките.

5

След като лещата е напълно сварена, изключете котлона и добавете кокосовото мляко, тъй като е много важно кокосовото мляко да не завира.

6

По желание можете да пасирате супата. Можете да я поръсите с пресен кориандър и малко сок от лайм.

Съставки

Съставки:
 250 г Червена леща
 1 глава Лук
 3 скилидки Чесън
 1 Морков
 Червена чушка
 1 сл Кокосово масло
 1 л Пилешки или зеленчуков бульон
 200 мл Кокосово мляко от консерва
 Джинджифил на прах
 Къри
 Кимион
 Черен пипер
 Сол
 Лайм
 пресен Кориандър

Инструкции

Начин на приготвяне:
1

Накиснете червената леща във вода за една нощ.

2

Нарежете зеленчуците на ситно и запържете в 1 супена лъжица кокосово масло.

3

След като поомекнат зеленчуците, към тях добавете предварително накиснатата и измита червена леща. Разбъркайте добре и добавете бульона.

4

След като поври известно време добавете и подправките.

5

След като лещата е напълно сварена, изключете котлона и добавете кокосовото мляко, тъй като е много важно кокосовото мляко да не завира.

6

По желание можете да пасирате супата. Можете да я поръсите с пресен кориандър и малко сок от лайм.

Азиатска червена леща
Може би ще харесате
0
Вашата количка е празна!

Все още не те добавили нищо.

Към магазина

Този сайт използва "бисквитки", за да подобри предлаганите услуги.