Накиснете червената леща във вода за една нощ.
Нарежете зеленчуците на ситно и запържете в 1 супена лъжица кокосово масло.
След като поомекнат зеленчуците, към тях добавете предварително накиснатата и измита червена леща. Разбъркайте добре и добавете бульона.
След като поври известно време добавете и подправките.
След като лещата е напълно сварена, изключете котлона и добавете кокосовото мляко, тъй като е много важно кокосовото мляко да не завира.
По желание можете да пасирате супата. Можете да я поръсите с пресен кориандър и малко сок от лайм.
Съставки
Инструкции
Накиснете червената леща във вода за една нощ.
Нарежете зеленчуците на ситно и запържете в 1 супена лъжица кокосово масло.
След като поомекнат зеленчуците, към тях добавете предварително накиснатата и измита червена леща. Разбъркайте добре и добавете бульона.
След като поври известно време добавете и подправките.
След като лещата е напълно сварена, изключете котлона и добавете кокосовото мляко, тъй като е много важно кокосовото мляко да не завира.
По желание можете да пасирате супата. Можете да я поръсите с пресен кориандър и малко сок от лайм.